събота, 8 март 2014 г.

Осмомартенски шоколадови пастички

Тази комбинация със смокини и аромат на кафе се оказа много добра и като допълнение крем с шоколад още по- добре.Експериментът ми се получи бих казала много,много добре.

 

 Рецепта за блата:

5 яйца
1ч.ч.кафява захар
1/2ч.ч.бяла захар
1 ванилия
5 суп.лъж.олио
1ч.ч. 50/50 сварено кафе и вода
1 бакпулвер
2 1/2 ч.ч.брашно
6-7 сушени смокини предварително накиснати във вода

За крема:

0,700мл.прясно мляко
1ч.ч. захар
1пакетче пудинг шоколад
1млечен шоколад
250гр.маскарпоне

От един изпечен блат в правоъгълна тавичка изрязах четири по тънки блата.Между всеки сложих от свареният крем и оставих в хладилника за около 3-4 часа да стегне.След това нарязах на пастички и декорирах.

Overall rating
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар