Продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч.захар
1 ванилия
1 1/2 ч.ч.пресято брашно
конфитюр за плънка
за глазурата:
100 гр.тъмен шоколад
1 суп.лъж.меко краве масло
1 ч.лъж.какао
Приготвяне:
Отделяме белтъци от жълтъци,разбиваме жълтъците с 1 ч.ч. захар и ванилията до побеляване и отделно с останалата захар и белтъците.Прибавяме белтъци при жълтъци като разбъркваме с шпатула и накрая постепенно и брашното.Изсипваме в правоъгълна тава покрита с хартия за печене и печем в загрята фурна на 170-180 градуса до леко покафеняване на блата.След като го извадим от фурната още топъл го поставяме вурху влажна кърпа,намазваме го с конфитюр(ядки) по желание и започваме леко да го навиваме на руло с кърпата.Оставяме го малко така и после махаме кърпата,За глазурата разтапяме шоколада на водна баня, сваляме от котлона,добавяме маслото и какаото и разбъркваме добре,мажем рулото отгоре с глазура или украса по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар