неделя, 27 януари 2013 г.

Шоколадов пай

Рецептата за този шоколадов пай я видях преди време в една Белгииска брошура.Направих го и ни стана любим,найстина е вкусен.Ето и рецептата.

Продукти:

1 лист многолистно тесто
250 гр.черен шоколад
100 гр. меко краве масло
1/2 ч.лъж.канела
1/2ч.лъж.индииско орехче
250 гр.сладкарска сметана

Приготвяне:

Развиваме тестото във форма за пай и оформяме ръбове.Набождаме тестото с велица,за да не се надуе при печене,покриваме го с алуминиево фолио и го печем за 10-тина минути във фурната.След което махаме фолиото и печем още 5 минути.Вадим от фурната и оставяме да изстине.
Отделно разбиваме маслото,захарта,канелата,индийското орехче.Добавяме и разтопения на водна баня и охладен шоколад.Най-накрая прибавяме разбитата сметана постепенн като разбъркваме с шпатула.Покриваме тестото и зглаждаме.Украсата е по желание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар